ואו ואו המאפינס האלו פשוט מדהימים, גם לאנשים שרגילים לאכול מאפינס מקמח לבן... ומצויינים לאנשים שהם נמנעים מגלוטן ומדגנים.
אציין פה שהם מאוד מתאימים לפסח, למרות שאני אוהבת אותם בכל עונה.
מצרכים:
2 וחצי כוסות קמח שקדים
כף קמח קוקוס
רבע כפית מלח הימלאיה
חצי כפית סודה לשתיה
כף וניל
רבע כוס שמן קוקוס
רבע כוס מייפל (אמיתי)
רבע כוס חלב קוקוס
2 ביצים
כוס אוכמניות או פטל שחור/אדום
2+ כפות קינמון
לערבב את הקמחים, המלח וסודה לשתיה
לערבב את הרטובים בקערה נפרדת
להוסיף את הרטוב ליבש
רק אחרי שהכל מעורבב, להוסיף בעדינות את האוכמניות ואת הקינמון.
למלא את המאפינים, לי יצאו 11, לאפות על 175 מעלות 22-25 דקות.
תראו כמה זה לח והטקסטורה פשוט מדהימה.
עדכון ב2019:
הכנתי את המאפינים לכבוד קבוצת אורח חיים בריא שאני מלווה והחלטתי להכין עם פטל שחור (במקום אוכמניות)
הטעם החמוץ של הפטל מקפיץ את המאפין מדרגה! ממליצה בחום להכין ולהינות מכל ביס
המתכון נלקח מהאתר bravoforpaleo.com