מאפינס מקמח קאסאבה
- עידית פרימס
- 12 בספט׳ 2018
- זמן קריאה 1 דקות

הייתי בקיץ בארה"ב בחופשה וקניתי לי סטוקים של מוצרים שאין להשיג בארץ. אחד המוצרים שהכי חיכיתי לו זה קמח קאסאבה שהוא עשוי משורש יוקה (YUCCA ROOT) הקמח הזה מאוד שימושי והוא ללא גלוטן, ללא דגנים, ללא אגוזים וידידותי לאוכלי פליאו ולפרוטוקול האוטואימיון. הדבר הראשון שהכנתי עם הקאסאבה זה המאפינים האלו.

מרכיבים:
3 ביצים
3/4 כוס רסק תפוח עץ (ללא תוספת סוכר כמובן)
1/2 כוס חלב קוקוס
כף מיץ לימון
2 כפיות וניל
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סוכר קוקוס
כוס וחצי קמח קאסאבה
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
כוס אוכמניות
לערבב את 7 המרכיבים הראשונים. בקערה נפרדת לערבב את הקמח ושאר היבשים ואז לערבב בעדינות לתוך הקערה הגדולה. רק אחרי שהכל מעורבב, להכניס את האוכמניות – אני הוספתי מעל כוס כי רציתי שכל ביס יהיה עם אוכמניות....
להכין מאפינים ולאפות על 175 מעלות כ-20 דקות

יש הרבה מתכונים למאפינים עם קאסאבה ובחרתי את זה כי רציתי מתכון יחסית פשוט. www.paleorunningmomma.com
אפשר לקנות קמח קאסאבה באייהרב . ולרוב הפתעתי, באותו מחיר שאני שילמתי בניו יורק.
פעם הבאה אנסה מאפין עם חצי קמח קאסאבה וחצי קמח שקדים, שיהיה קצת פחות דחוס
